علت لق شدن کامپوزیت دندان چیست؟

کلینیک دندانپزشکی > علت لق شدن کامپوزیت دندان چیست؟
علت لق شدن کامپوزیت دندان چیست

محتوا این مقاله کلینیک دندانپزشکی

یکی از بهترین عمل‌های زیبایی که در سال‌های اخیر محبوبیت بسیار زیادی در بین عموم مردم پیدا کرده، کامپوزیت است. افراد با این روش می‌توانند اقدام به پوشاندن عیوبی همچون رنگ بد دندان، شکستگی، فاصله و غیره کنند. همانطور که مشخص است کامپوزیت دندان دارای مزایای بسیاری است؛ اما ممکن است بعد از مدتی روکش لق شده و فرد را از عمل خود ناامید کند.

علت لق شدن کامپوزیت دندان می‌تواند به عوامل مختلفی برگردد. مهمترین دلیلی که سبب شل شدن کامپوزیت دندان می‌شود، کیفیت بد کامپوزیت و فرم دهی نامناسب است. گرچه موارد گفته شده تنها دلایلی نیستند که سبب لق شدن کامپوزیت دندان می‌شوند. در ادامه نیز به بررسی دیگر دلایل همراه با راه حل خواهیم پرداخت.

علت لق شدن کامپوزیت دندان

اصلی‌ترین علت لق شدن کامپوزیت دندان، تهیه نکردن فضای مناسب برای کامپوزیت دندان است. اگر دندان زیر کامپوزیت دچار التهاب یا ترک شده باشد، چسبندگی لایه کامپوزیت به دندان ضعیف می‌شود و ممکن است با گذشت زمان، کامپوزیت از دندان جدا شود. عوامل دیگری مانند فشار زیاد بر روی کامپوزیت، استفاده نادرست از دهانشویه و مسواک، گرما یا سرما، و حتی غذاهای سفت و سرد می‌توانند به لق شدن کامپوزیت دندان منتهی شوند. برای جلوگیری از این مشکلات، حفظ بهداشت دهان و دندان‌ها، انجام بازدیدهای دوره‌ای از دندانپزشک و رعایت توصیه‌های او بسیار حائز اهمیت است.

پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان

افتادن کامپوزیت بر اثر پوسیدگی

پیش‌تر اشاره کردیم که عوامل گوناگونی وجود دارد که می‌تواند در شل شدن کامپوزیت تاثیر گذار باشد. یکی از اصلی‌ترین دلایل لق شدن روکش، پوسیدگی دندان است. هنگامی که دندان اصلی فرد دچار پوسیدگی شده باشد، به مرور زمان مینای دندان ضعیف شده و سبب لق شدن کامپوزیت دندان می‌شود. در این شرایط باید دندان مورد نظر توسط پزشک معاینه شود و پوسیدگی از روی دندان برداشته شود. در برخی مواقع ممکن است به علت پوسیدگی زیاد، کامپوزیت برداشته شده و جای آن را روکش دندان بگیرد.

بی کیفیت بودن کامپوزیت

امروزه تقریبا تمامی برندهای کامپوزیت دندان استاندارد لازم را برای حضور در فضای پر رقابت بازار را دارند. با این وجود بازهم مواد بی کیفیت یافت می‌شود. بسیار مهم است که فرد هنگام کامپوزیت کردن دندان‌های خود از کیفیت و اصالت محصول اطمینان حاصل کند. هرچقدر کیفیت روکش بیشتر باشد، میزان ماندگاری و مقاومت آن بالاتر می‌رود. برای کسب اطمینان از اصالت و کیفیت محصول استفاده شده، می‌توانید به کلینیک‌های معتبر مراجعه کنید.

بیماری لثه

بیماری‌های لثه می‌تواند علت لق شدن کامپوزیت دندان باشد. زمانی که لثه دچار عفونت شده باشد، به مرور زمان تحلیل رفته و فضای اتصال بین خود و کامپوزیت را کم می‌کند. به همین دلیل کامپوزیت شل شده و میفتد. توصیه می‌شود در صورت مشاهده هرگونه علائم سریعا به پزشک مراجعه کنید.

تجربه کم پزشک

پیش‌تر گفتیم که علت لق شدن کامپوزیت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی دیگر از این عوامل، تجربه و تخصص پزشک است. هرچقدر پزشک کم تجربه‌تر باشد، احتمال اینکه روکش زودتر شل شود و بیفتد بیشتر است. بهتر است هنگام انتخاب پزشک جهت انجام کامپوزیت، نظر مشتری‌های قبلی را جویا شوید تا از تخصص و تجربه پزشک مطمئن شوید. هر دندانپزشک از تکنیک خاصی برای فرم دهی و چسباندن روکش دندان استفاده می‌کند. در همین راستا اطمینان از تخصص او بسیار مهم است.

ضربه به ونیر

یکی دیگر از علت‌های لق شدن کامپوزیت ضربه است. ضربه ممکن است به دلایل مختلفی از جمله افتادن، جویدن غذای سفت. ورزش و غیره به دندان وارد شود. این ضربه در صورت برخورد با دندان سبب شل شدن کامپوزیت دندان می‌شود. توصیه می‌شود در صورت انجام ورزش‌های خشن از محافظ‌های دندانی استفاده کنید تا آسیب کمتری به روکش وارد شود.

چگونه از لق شدن کامپوزیت دندان پیشگیری کنیم؟

پگونه از لق شدن کامپوزیت دندان جلوگیری کنیم؟

جلوگیری از لق شدن کامپوزیت

برای جلوگیری از شل شدن کامپوزیت دندان راه حل‌های ساده‌ای وجود دارد. شما می‌توانید با رعایت این نکات از شل شدن ونیر خود جلوگیری کنید. این نکات عبارتند از:
مراقبت دندانی منظم: اهمیت بهداشت دهان و دندانی را فراموش نکنید. مسواک زدن حداقل دو بار در روز و استفاده از نخ دندانی به مدت حداقل یک دقیقه می‌تواند به حفظ سلامت دهان و پیشگیری از لق شدن کامپوزیت کمک کند.

  • اجتناب از تغییرات دمایی ناگهانی: مصرف غذاهای یخ، گرم یا خنک به طور ناگهانی را به حداقل برسانید تا جلوی تغییرات دمایی ناگهانی و احتمال لق کامپوزیت دندان را بگیرید.
  • استفاده از حفاظ دندانی: در صورتی که فعالیت‌های ورزشی سخت انجام می‌دهید از حفاظ دندان یا نایت گارد استفاده کنید.
  • مراجعه منظم به دندان‌پزشک: توصیه می‌شود سالانه بین 2 الی 3 مرتبه جهت معاینه دوره‌ای به پزشک مراجعه کنید.
  • استفاده از تکنیک‌های پر کردن مناسب: استفاده از تکنیک‌های صحیح و استاندارد برای پرکردن کامپوزیت دندان توسط دندان‌پزشک، احتمال لق شدن آن را کاهش می‌دهد.

سخن آخر درباره علت لق شدن کامپوزیت دندان

در این محتوا علت لق شدن کامپوزیت دندان را بررسی کردیم و دیدیم که عوامل گوناگونی وجود دارد. بهترین راه برای جلوگیری از لق شدن روکش دندان، از کلینیک‌های معتبر و دارای پزشک متخصص بهره ببرید. در چنین کلینیک‌های معمولا کیفیت حرف اول را می‌زند. به همین دلیل از مواد با کیفیت نیز استفاده خواهد شد.

سوالات متداول

  1. اصلی‌ترین علت لق شدن کامپوزیت چیست؟
    یکی از اصلی‌ترین علت‌های لق شدن کامپوزیت، کیفیت مواد مصرفی است.
  2. در صورت افتادن کامپوزیت باید چه کرد؟
    کامپوزیت دندان هم قابل ترمیم است هم تعویض؛ اما بهتر است در صورت افتادن آن را به طور کلی تعویض کنید.
  3. آیا در صورت ترمیم کامپوزیت دندان آسیب می‌بیند؟
    خیر، اگر پزشک دارای مهارت‌های لازم باشد و از تکنیک‌های مناسب استفاده کند، هیچ مشکلی برای دندان ایجاد نمی‌شود.
Rate this post

کامپوزیت دندان

پربازدیدترین مقالات دندان

بهترین برند کامپوزیت دندان

آیا ایمپلنت دندان درد دارد

فرق لمینت و کامپوزیت دندان

برای ورم لثه چه قرصی بخوریم

هر واحد کامپوزیت چند دندان است

هزینه ایمپلنت دندان با بیمه تامین اجتماعی

نحوه مصرف آموکسی سیلین و مترونیدازول برای عفونت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.