مزایا و معایب کامپوزیت دندان چیست؟

کلینیک دندانپزشکی > مزایا و معایب کامپوزیت دندان چیست؟
مزایا و معایب کامپوزیت دندان

محتوا این مقاله کلینیک دندانپزشکی

دندان‌ها نه تنها وظیفه جویدن مواد غذایی را دارند بلکه یکی از عناصر بسیار مهم در زیبایی لبخند به شمار می‌آید. امروزه با توجه به پیشرفت صنعت در زیبایی، کامپوزیت دندان در میان مردم جهان مورد توجه قرار گرفته است. کامپوزیت دندان یکی از روش‌هایی است که به صورت یک لایه نازک به روی دندان قرار می‌گیرد و نه تنها خاصیت ترمیمی دارد بلکه زیبای دندان‌ها را دو چندان می‌کند.

برخی از افراد قبل از تصمیم به هر کاری به دنبال فواید یا مضرات موضوع مورد نظر می‌گردند تا بهترین نتیجه را برای خود کسب کنند. در این مطلب نیز قصد داریم تا در مورد مزایا و معایب کامپوزیت دندان بپردازیم. شناخت کامل از فواید و مضرات کامپوزیت دندان به شما کمک می‌کند تا بتوانید به راحتی کاربرد کامپوزیت دندان را درک کنید.

مزایا و معایب کامپوزیت دندان

مزایا و معایب کامپوزیت دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. به خصوص برای آن دسته از افرادی که بین روش‌های دیگر زیبایی دندان مانند بلیچینگ، لمینت و غیره مانده‌اند و نمی‌دانند کدام یک برایشان مناسب‌تر است. کامپوزیت دندان به مراتب مزایایی که برای زیباجو به همراه دارد از معایب و مضراتش بیشتر است و از طرفی با رعایت یکسری نکات می‌توان برخی از معایب کامپوزیت دندان را جلوگیری کرد.

10 مورد از مزایا کامپوزیت دندان

10 مورد از مزایا کامپوزیت دندان

مزایا کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان به طور کلی شامل 10 مورد مزایا است. مزایا کامپوزیت دندان شامل:

  1. حساسیت کم
  2. برگشت پذیر
  3. قیمت مناسب
  4. مدت زمان درمان پایین
  5. حفظ ساختار دندان
  6. تغییر اندازه دندان
  7. ترمیم دندان‌ها با شکستگی جزئی
  8. پر کردن فواصل بین دندانی
  9. کاربردی برای دندان‌های کج
  10. سفید شدن دندان

1. حساسیت کم

از آنجایی که در روش کامپوزیت دندان، مینای دندان جهت جایگذاری لایه کامپوزیت، بسیار کم تراشیده می‌شود؛ دندان‌ها بعد از کامپوزیت شدن حساسیت کمی را به عصب سه قلو انتقال می‌دهند.

2. برگشت پذیر

دومین مزایای کامپوزیت دندان برگشت پذیر بودن لایه کامپوزیتی است. به این صورت که می‌توان لایه را برداشت یا ترمیم کرد در صورتی که مینای دندان کامل برداشت نشده باشد.

3. قیمت مناسب

قیمت و هزینه‌ای که در مقابل دیگر روش‌ها مانند لمینت، ارتودنسی یا روکش دندان دارد، بسیار مناسب است. تنها هزینه‌های درمانی جانبی است که ممکن است به طور کلی قیمت کامپوزیت دندان را بالا ببرد. برای مثال ممکن است هزینه هر واحد کامپوزیت معادل 2.5 میلیون تومان باشد اما روکش هر دندان بین 3 الی 5 میلیون تومان است.

4. مدت زمان پایین درمان

یکی از پوئن‌های مثبت کامپوزیت دندان، عدم انجام قالب گیری دندان است. قال گیری دندان به طور کلی در زمان ساخت، یک الی 2 هفته زمان می‌برد؛ به همین خاطر برای کامپوزیت دندان نیازی به قالب گیری نیست و مراحل آن حتی در یک جلسه به اتمام می‌رسد.

5. حفظ ساختار دندان

یکی از مهمترین دلایلی که بیشتر افراد کامپوزیت دندان را انتخاب می‌کنند، از بین نرفتن یا عدم تغییر ساختار دندان طبیعی است. کامپوزیت دندان از آنجا که یک لایه از مواد رزینی به روی دندان قرار می‌گیرد و توسط لیزر خشک می‌شود نیازی به تراشیدن کلی دندان طبیعی نیست؛ اما در روش‌های دیگر مانند لمینت نیاز به تراشیدن دندان است. اما شرایطی وجود دارد که با صلاح دندانپزشک دندانی که بزرگ یا برجسته باشد حتما تراشیده می‌شود تا دندان‌ها یک دست دیده شوند.

6. تغییر اندازه دندان

خاصیت و ویژگی‌ای که کامپوزیت دندان به زیباجو ارائه می‌دهد، این است که شما می‌توانید در صورت نیاز به دندانپزشک اطلاع دهید که دندان‌هایی با فرم ریز یا بلندتری می‌خواهید که دندانپزشک با تکنیک خاص و روش‌های دیگر می‌تواند مواد لایه رزینی را طوری به روی دندان قرار دهد که بزرگ یا کوچک دیده شود. حتی می‌توان به گونه‌ای لایه کامپوزیتی را شکل داد که فرم دندان‌ها خرگوشی شود.

7. ترمیم دندان‌ها با شکستگی جزئی

مزیت دیگری که کامپوزیت دندان دارد این است که می‌توانید برخی از شکستگی‌های جزئی دندان را با این روش ترمیم کنید. البته برخی از افراد تصور می‌کنند که برای پوسیدگی، یا شکستگی زیاد دندان می‌توان از مواد کامپوزیتی استفاده کرد، اما این روش تنها برای دندان‌هایی کاربرد دارد که جزئی شکسته باشند و به ریشه آسیبی نرسیده باشد.

به طور کلی، برای ترمیم کردن یک حفره دندانی با کامپوزیت، دندان پزشک ابتدا باید برای دندان شما یک تعداد محدودی از لایه‌های دندانی را از بین ببرد و حفره دندان را به شکل مناسب پاک کند. سپس، مواد کامپوزیت دندان را در قالب پیستون‌های کوچک بر روی حفره قرار می‌دهند و با استفاده از یک نور خاص، کامپوزیت را به دندان چسبانده و سپس آن را تراکم می‌دهند تا از حفره بیرون نیامد و شکل صحیح را به دندان بدهند.

8. پر کردن فواصل بین دندانی

منظور از فواصل بین دندانی این است که نباید فاصله‌ها زیاد از هم باشند. دندانپزشک می‌توانید طبق خواسته شما هنگام جایگذاری مواد رزینی به روی دندان‌ها طوری فرم دهد که فاصله‌های ریز بین دندان‌ها را پوشش دهد. این کار فایده دیگری که دارد این است که نمی‌گذارد باقی مانده غذاها بین دندان‌ها گیر کنند و پلاکت و باکتری‌های مضر تشکیل دهند.

9. کابردی برای دندان‌های کج

برخی از افراد نمی‌دانند که با وجود دندان‌های کج آیا می‌توانند از روش کامپوزیت دندان بهره‌مند شوند؟ کامپوزیت دندان این قابلیت را دارد که برای دندان‌های نامرتب، زاویه دار و کج نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. راه حل دیگری برای چنین دندان‌های وجود دارد، مانند ارتودنسی دندان اما این روش هزینه بالایی دارد. البته باید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید تا بررسی شود دندان‌هایتان که ایا می‌شود برای چنین دندان‌هایی را کامپوزیت کرد یا خیر.

10. سفید شدن دندان

آخرین و اصلی‌ترین مزایای کامپوزیت دندان که بیشتر افراد را به خود جذب کرده است، سفید شدن دندان‌هاست. کامپوزیت دندان به دلیل اینکه در لایه کامپوزیتی مواد رزینی وجود دارد این قابلیت را دارد که دندان‌ها را سفید کند. کامپوزیت دندان مدل‌ها و طیف‌های رنگی سفد مختلفی دارد که سفیدترین تا متوسط وجود دارد و هنگام انتخاب رنگ کامپوزیت دندانپزشک شما را به خوبی راهنمایی خواهد کرد.

4 مورد از معایب کامپوزیت دندان

4 مورد از معایب کامپوزیت دندان

معایب کامپوزیت دندان

به طور کلی هر عمل یا فرایند زیبایی معایبی را برای زیباجو به همراه خواهد داشت؛ معایب کامپوزیت دندان شامل:

  1. ظاهر غیر طبیعی دندان
  2. نیازمند پولیش یا تعمیر
  3. رنگ پذیری سریع
  4. ماندگاری پایین نسبت به لمینت

1. ظاهر غیر طبیعی دندان

لایه زرینی کامپوزیت دندان نسبت لمینت مقداری ضخیم‌تر است. شما اگر بهترین مارک کامپوزیت دندان را هم انتخاب کنید ممکن است بعد از کامپوزیت ظاهری غیر طبیعی به دندان‌هایتان بدهد، بنابراین نکته‌ای که باید بدانید این است که یک دندان پزشک ماهر می‌تواند با مارک متوسط کامپوزیت دندان ظاهری طبیعی به دندان‌های شما ایجاد کند.

2. نیازمند پولیش یا تعمیر

برخی از افراد تصور می‌کنند که بعد از به اتمام رسیدن کامپوزیت دندان‌هایشان دیگر کارشان تمام شده و برای سال‌های سال خیالشان از بابت دندان‌هایشان راحت است. اما چنین نیست شما باید هر 6 ماه یک بار به دندانپزشک برای وضعیت دندان‌هایتان مراجعه کنید تا در صورت نیاز برخی از دندان‌هایتان پولیش یا ترمیم شوند.

3. رنگ پذیری سریع

یکی از معایب کوتاه مدت کامپوزیت دندان رنگ پذیری سریع آن است. به این صورت که نباید تا یک هفته اول از نوشیدنی‌هایی که حاوی رنگ دانه هستند مصرف کنید، زیرا باعث می‌شوند تا دندان‌های کامپوزیت شده تان تغییر رنگ دهند. نوشیدنی‌هایی مانند چای، قهوه یا انرژی زاها.

4. ماندگاری پایین نسبت به لمینت

اگر کامپوزیت را نسبت به لمینت دندان مقایسه کنیم، تقریبا 3 الی 5 سال طل عمر کامپوزیت دندان نسبت به لمینت کمتر است و همچنین از نظر استحکام و کیفیت لیمنت یک سر و گردن بالاتر از کامپوزیت است اما هزینه بالایی نیز دارد.

انواع کامپوزیت دندان چیست؟

در حال حاضر، بر اساس ماده‌ای که در ساخت کامپوزیت دندان استفاده می‌شود، انواع مختلفی از کامپوزیت دندان وجود دارد. در ادامه به برخی از این انواع اشاره می‌شود:

  • کامپوزیت نانو: این نوع کامپوزیت دندان شامل ذرات نانومتری از شیشه و کوارتز است و قابلیت انعطاف‌پذیری و ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر نوع‌های کامپوزیت دندان دارد.
  • کامپوزیت هیبریدی: این نوع کامپوزیت دندان شامل مواد معدنی و آلی است و به دلیل ساختار هیبریدی آن، مقاومت بیشتری نسبت به کامپوزیت دندان‌های دیگر دارد.
  • کامپوزیت میکروهیبریدی: این نوع کامپوزیت دندان نیز شامل مواد معدنی و آلی است اما در آن، ذرات معدنی در اندازه میکرومتر استفاده شده‌اند که به افزایش مقاومت و ماندگاری آن کمک کرده است.
  • کامپوزیت ترمیمی: این نوع کامپوزیت دندان برای ترمیم حفره‌های بزرگ و یا آسیب‌های جدی به دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن، این نوع کامپوزیت دندان قادر به تحمل فشار و استحکام بیشتری نسبت به سایر نوع‌های کامپوزیت دندان است.

به طور کلی، انتخاب نوع مناسب کامپوزیت دندان بستگی به نیاز و شرایط دندان‌پزشکی شما دارد که ممکن است توسط دندان‌پزشک شما تعیین شود. هر یک از انواع کامپوزیت دندانی که قبلا گفته شد، خصوصیات متفاوتی دارد که ممکن است برای ترمیم دندان شما مورد استفاده قرار گیرد.

سخن آخر

همانطور که در این مطلب به مزایا و معایب کامپوزیت دندان پرداخته شد، متوجه شدید که معایب کامپوزیت دندان تعداد کمی دارند و حتی می‌شود صرف نظر از هزینه آن معایب آن نیز کمتر شوند. از سوی دیگر مزایا کامپوزیت دندان بسیاراند و نه تنها جنبه زیبایی بلکه جنبه درمانی نیز دارد.

سوالات متداول در مورد مزایا و معایب کامپوزیت دندان

  1. مزایا کامپوزیت دندان چیست؟
    مزایای کامپوزیت دندان شامل حساسیت کم، برگشت پذیر، قیمت مناسب، مدت زمان درمان پایین، حفظ ساختار دندان، تغییر اندازه دندان، ترمیم دندان‌ها با شکستگی جزئی، پر کردن فواصل بین دندانی، کاربردی برای دندان‌های کج و سفید شدن دندان می‌باشد.
  2. معایب کامپوزیت دندان چیست؟
    معایب کامپوزیت دندان شامل ظاهر غیر طبیعی دندان، نیازمند پولیش یا تعمیر، رنگ پذیری سریع و ماندگاری پایین نسبت به لمینت می‌باشد.
5/5 - (1 امتیاز)

کامپوزیت دندان

پربازدیدترین مقالات دندان

بهترین برند کامپوزیت دندان

آیا ایمپلنت دندان درد دارد

فرق لمینت و کامپوزیت دندان

برای ورم لثه چه قرصی بخوریم

هر واحد کامپوزیت چند دندان است

هزینه ایمپلنت دندان با بیمه تامین اجتماعی

نحوه مصرف آموکسی سیلین و مترونیدازول برای عفونت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.