مراقبت کامپوزیت دندان چیست؟

کلینیک دندانپزشکی > مراقبت کامپوزیت دندان چیست؟
نکات مراقبت های کامپوزیت دندان در مدت زمان بالا

محتوا این مقاله کلینیک دندانپزشکی

باتوجه به افزایش نرخ دلار و گرانی خدمات در تمامی زمینه ها و مشاغل، میل به حفظ دارایی که داریم روز به روز افزایش پیدا می‌کند. هر وسیله یا چیزی را خریداری می‌کنیم در روزمره بیشتر به آن ها می‌پردازیم که مبادا اتفاقی برایشان بیفتد. یکی از خدمات که مربوط زیبایی دندان و لبخند شما مربوط می‌شود، کامپوزیت دندان است.

کامپوزیت دندان به علت قیمت و هزینه ای که دارد، باید به بهترین نحو ممکن از آن در برابر اتفاقات یا حوادث طبیعی مراقبت کنید. همچنین با رعایت مراقبت های کامپوزیت دندان به ماندگاری طولانی مدت ان کمک می‌کنید. از این حیث در این مطلب قصد داریم تا در مورد صفر تا صد موارد مراقبت کامپوزیت دندان بپردازیم.

رعایت مراقبت های کامپوزیت دندان چه فایده‌ای دارد؟

با رعایت کردن از موارد بهداشتی و نکات دستوری که دندانپزشک به شما بعد از کامپوزیت کردن ذکر می‌کند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شما با انجام مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان تنها به خودتان، وقتی که گذاشتید و هزینه ای که پرداخت کرده اید؛ ارزش قائل خواهید شد. زیرا با رعایت مراقبت های قبل یا بعد از کامپوزیت دندان، ماندگاری، کیفیت دندان ها و زیبایی لبخند را تا سال ها برایتان حفظ خواهد کرد.

مراقبت های کامپوزیت دندان

صفر تا صد مراقبت های کامپوزیت دندان را اگر بخواهیم از بالا نگاه کنیم، به 2 دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می‌شوند. در مراقبت های کوتاه مدت کامپوزیت دندان شما تنها باید در مدت زمان خاصی یکسری نکات را رعایت کنید اما در بلند مدت که به روزها و یا ماه طول می‌انجامد باید نکات خاصی را رعایت کنید.

نکات مراقبت های کامپوزیت دندان در مدت زمان کم

نخوردن غذاهای سفت مراجعه به دندانپزشک در صورت داشتن درد هنگام جویدن
عدم نوشیدن مایعات با رنگدانه مسواک و نخ دندان منظم
دندان قروچه نکردن قرقره آب نمک
  1. در صورتی که بعد از کامپوزیت کردن هنگام خوردن یا جویدن غذا، دندانتان دچار حس تیزی یا درد را به شما القا کرد، حتما به دندانپزشک خود در میان بگذارید.
  2. اگر در چند روز اول دچار مشکلاتی مانند احساس تیزی در کامپوزیت ونیر و یا احساس غیر عادی هنگام جویدن غذا شدید، حتما به مطب دندانپزشکی مراجعه نمایید. دندانپزشک باید اصلاحات مورد نیاز را برای شما انجام دهد. عدم رسیدگی به کامپوزیت می‌تواند در طولانی مدت احساس درد و ناراحتی را در پی داشته باشد.
  3. بعد از انجام کامپوزیت ونیر به مدت ۲۴ ساعت از خوردن نوشیدنی‌های رنگی مانند چای یا قهوه اجتناب کنید.
  4. حتما بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. برای افزایش طول عمر ونیر کامپوزیت، با رعایت بهداشت دهان و دندان از باقی ماندن جرم و پلاک در بین دندان‌ها جلوگیری کنید.
  5. از قرقره آب نمک برای کاهش تورم استفاده کنید.

نکات مراقبت های کامپوزیت دندان در مدت زمان بالا

نکات مراقبت های کامپوزیت دندان در مدت زمان بالا

نکات مراقبت های کامپوزیت دندان

قطعا شما بعد از اصلاح طرح لبخند خود، تمایل دارید مدت زمان بیشتری این لبخند زیبا را برای خود حفظ کنید.
در ادامه مواردی بیان شده‌اند که با رعایت آنها می‌توانید ماندگاری کامپوزیت خود را در طولانی مدت افزایش دهید:

رعایت بهداشت دهان و دندان

برای افزایش دوام ونیر کامپوزیت و همچنین سالم نگه داشتن دندان‌ها، رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت بسیاری برخوردار است. بنابراین سعی کنید بعد از هر وعده غذایی مسواک بزنید و حتما از نخ دندان استفاده کنید. باقی ماندن پلاک دندان سبب کاهش طول عمر دندان‌ها و ونیر می‌شود.

داشتن رژیم غذایی مناسب

برخی مواد غذایی مانند چای، قهوه، شکلات، سس‌های رنگی و نوشیدنی‌های رنگی می‌توانند باعث ایجاد لکه روی دندان‌ها شوند.

اجتناب از دندان قروچه

برخی از افراد در شرایطی که دچار استرس می‌شوند، عادت به دندان قروچه دارند که ممکن است این کار را حتی به هنگام خواب و ناخواسته انجام دهند. باید از فشردن دندان‌ها روی هم خودداری کنید و در هنگام خواب از محافظ دندان جهت مراقبت از آنها استفاده نمایید. با این کار احتمال شکستگی و لب پر شدن کامپوزیت‌ها را کاهش خواهید داد.

مراجعه به مطب دندانپزشکی جهت چکاپ

گاهی اوقات زیر روکش دندان، پلاکت‌هایی ایجاد شده که به تنهایی با مسواک قابل حذف نیستند. دندانپزشک با تمیز کردن دندان‌ها، می‌تواند این پلاکت‌ها را از بین ببرد. مراجعه به مطب دندانپزشکی برای چکاپ دندان‌ها، تضمینی برای درمان شما خواهد بود و سبب حفظ سلامتی دهان و دندانتان می‌گردد.

پرهیز از مصرف غذاهای سفت و برخی عادات رفتاری نادرست

غذاهای سفت و سخت مانند هویج خام، یخ، آجیل و .. می‌توانند باعث ایجاد شکاف و یا شکستن ونیر کامپوزیت گردند. بنابراین از گاز زدن غذاهای سفت به طور مستقیم پرهیز نمایید و سعی کنید آنها را به شکل قطعات کوچک مصرف کنید. برخی از عادت‌های خود از جمله جویدن مداد و یا باز کردن در بطری با دندان را ترک کنید؛ زیرا سبب آسیب به ونیر می‌شوند.

سخن آخر

همانطور که در این مطلب به موضوع صفر تا صد مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان پرداخته شد، متوجه شدید که س از کامپوزیت کردن دندان‌ها محدودیت‌های غذایی وجود ندارد، اما توصیه می‌شود برای حفظ سلامتی و افزایش طول عمر آن، رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. به عنوان مثال از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های الکلی، اسیدی، رنگی و شیرین اجتناب کنید و یا مصرف آنها را به حداقل برسانید.

سوالات متداول در مورد صفر تا صد مراقبت های کامپوزیت دندان

  1. آیا مراقبت‌های بعد از ونیر کامپوزیت با لمینت فرق دارد؟
    برای افرادی که دارای دندان‌های ضعیف و یا شکسته هستند، ونیر روش بسیار مناسبی برای اصلاح طرح لبخند آنها است. این روش در مقایسه با ونیر سرامیکی، سریع‌تر انجام می‌شود و همچنین نتیجه بهتری را در پی دارد. مدت زمان انجام آن بین ۳۰ الی ۶۰ دقیقه و بدون نیاز به بیهوشی است. به طور کلی باید بدانید عدم مراقبت از این روش می‌تواند سبب آسیب به دندان یا عصب دندان شود.
    دندان‌های کامپوزیت شده به مراقبت بیشتری نسبت به ونیر سرامیکی نیاز دارند. بعد از انجام درمان، دندانپزشک این مراقبت‌ها را به اطلاع شما می‌رساند تا دوام و ماندگاری آنها را بالاتر ببرید. ونیر سرامیکی مقاومت بیشتری نسبت به کامپوزیت دارد، اما با توجه به مراقبت‌های گفته شده توسط دندانپزشک می‌توان دوام و ماندگاری کامپوزیت را تا حدود ۱۰ سال نیز افزایش داد. این روش نسبت به ونیر سرامیکی حساسیت بیشتری دارد و احتمال شکستگی آن بالاتر است؛ بنابراین سعی کنید مانع برخورد اجسام سخت با دندان شوید.
  2. آیا پس از ترمیم دندان با کامپوزیت می‌توان مسواک زد؟
    بله. مواد کامپوزیت با استفاده از نور مخصوص لیزر به طور کامل خشک شده و بر روی دندان محکم می‌شوند؛ بنابراین فرد می‌تواند پس از این روش بدون نگرانی مسواک بزند.
  3. تا چند ساعت بعد از ترمیم دندان با کامپوزیت نباید چیزی خورد؟
    به طور کلی پس از انجام این روش ممانعتی برای مصرف غذا و نوشیدنی‌ها وجود ندارد. البته باید از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی اجتناب شود. اما در صورتی که دندانپزشک از مواد بی‌حسی استفاده کرده باشد، بهتر است تا زمان از بین رفتن اثر آن یعنی تا حدود ۲ ساعت از مصرف مواد غذایی اجتناب شود؛ زیرا ممکن است بیمار زبان و یا لپ خود را گاز بگیرد.
  4. آیا قلیان کشیدن بعد از کامپوزیت به دندان‌ها آسیب وارد می‌کند؟
    بله. مصرف انواع دخانیات در هر صورت، چه کامپوزیت یا سایر ترمیم‌ها بر روی دندان‌ها نصب شده باشند و چه نباشند، نه تنها به خود دندان‌ها، بلکه به هر نوع ترمیمی، آسیب می‌رساند. در واقع باید بدانید که مواد ترمیمی محافظتی را برای دندان‌ها به وجود نمی‌آورند.
  5. بعد از کامپوزیت از چه خمیر دندانی استفاده کنیم؟
    توصیه می‌شود تا چند روز پس از انجام این روش از خمیر دندان‌های مخصوص دندان‌های حساس استفاده شود. پس از آن استفاده از خمیر دندان‌های مخصوص کامپوزیت که حاوی مواد ساینده نیستند، پیشنهاد می‌شوند.
  6. چگونه از زرد شدن کامپوزیت دندانم جلوگیری کنم؟
    تمام ترمیم‌های دندانی نیاز به نگهداری کامل دارند. مراقبت‌های حرفه‌ای دندانپزشکی و مراقبت‌های خانگی برای آنها ضروری است تا بتوان تا حد ممکن از زرد شدن آنها پیشگیری کرد و دوام آنها را افزایش داد. توصیه می‌شود هر ۶ ماه یکبار برای تمیز کردن حرفه‌ای کامپوزیت‌هایی خود به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. همچنین در منزل از مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و همچنین شستشو با دهانشویه قافل نشوید.
5/5 - (1 امتیاز)

کامپوزیت دندان

پربازدیدترین مقالات دندان

بهترین برند کامپوزیت دندان

آیا ایمپلنت دندان درد دارد

فرق لمینت و کامپوزیت دندان

برای ورم لثه چه قرصی بخوریم

هر واحد کامپوزیت چند دندان است

هزینه ایمپلنت دندان با بیمه تامین اجتماعی

نحوه مصرف آموکسی سیلین و مترونیدازول برای عفونت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.