کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان در دندانپزشکی‌ها یک روش ترمیمی است که  تاثیر فوق‌العاده بر زیبایی چهره افراد می‌گذارد. به علت نوع متریال کامپوزیت انجام آن در یک جلسه تمام می‌شود. متریال خاص موجود در کامپوزیت ترکیبی از مواد رزینی و مواد معدنی است که همین امر سبب شده است به راحتی و با رنگ دلخواه، فرم دندان را بگیرید.

با ویژگی‌هایی که کامپوزیت دندان دارد به بهترین گزینه برای ترمیم شکستگی دندان‌ها، صاف و مرتب کردن دندان‌ها، پر کردن حفره‌ها، رفع زردی دندان‌ها و رفع فاصله بین آن‌ها تبدیل شود. اگر خلاصه کامپوزیت دندان را بخواهید، باید بدانید این است که دندانپزشک با نهایت ظرافت دندان‌های جدید و بی‌نقصی را برای شما طراحی می‌کند که در این میان تجربه و دقت پزشک در نتیجه نهایی تاثیر بسزایی دارد. 

قبل و بعد کامپوزیت دندان

کامپوزیت چیست؟

ونیر کامپوزیت یک نوع ماده حالت پذیر خمیری است که دندانپزشک برای پرکردن حفره‌ها و مرتب کردن آن‌ها به دندان می‌چسباند و حالت می‌دهد. به دلیل فرم گرفتن سریع این ماده در تاج دندان، بهترین روش درمانی زیبایی برای رفع شکستگی دندان‌ها و پر کردن فواصل بین دندان‌ها می‌باشد.

فرایند پرکردن حفره دندان به راحتی و به مدت 1 ساعت توسط دندانپزشک انجام می‌شود. خمیر ونیر دندان یا همان کامپوزیت ترکیبی از رزین و مواد معدنی شامل شیشه، کوارتز و رزین است. این ماده چسبناک و خمیری داخل سرنگ‌های مخصوصی ریخته می‌شود و دندانپزشک با مهارت خود آن را روی دندان‌ها می‌چسباند و فرم می‌دهد. پس از فرم دهی با نور مخصوص به آن می‌تابانند تا ماده سفت و سخت شود و بتواند حالت مورد نظر را بگیرد. کامپوزیت دندان یک گزینه مقرون‌به‌صرفه برای افرادی است که قصد دارند طرح لبخند زیبایی داشته باشند.

نمونه قبل و بعد کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان چه میزان بر زیبایی چهره افراد تاثیرگذار است؟

کامپوزیت دندان با هر نوع و رنگی که باشد، تاثیر بسیار زیادی در زیبایی ظاهری افراد دارد. با طراحی لبخند به وسیله کامپوزیت‌ها باعث ایجاد لبخندی عمیق‌تر و دلنشین‌تر می‌شود که در نهایت برای فرد افزایش اعتماد به نفس را به همراه دارد. برای درک این موضوع بهتر است به چهره قبل و بعد افرادی که کامپوزیت کردند نگاه کنید و آن‌ها را با یکدیگر مقایسه کنید.

اما قبل از هر چیز باید به این موضوع اشاره کرد که کامپوزیت فقط جنبه زیبایی ندارد؛ بلکه در موارد درمانی هم مورد استفاده است. کامپوزیت دندان علاوه‌بر افزایش سلامت و بهداشت دهان برای رفع پوسیدگی دندان، جلوگیری از فرسایش دندان‌ها و رفع شکستگی دندان‌ها تا شکستگی پیشرفت بیشتری نکند، مورد استفاده است. در برخی موارد که فاصله بین دندان مشکلات و درد زیادی برای افراد ایجاد می‌کند؛ کامپوزیت دندان بهترین گزینه است.

هزینه کامپوزیت دندان چقدر است؟

کامپوزیت دندان دارای برند‌ها و رنگ‌های مختلف است. از همین رو نمی‌توان یک قیمت واحد و یکسان را برای آن در نظر گرفت. از طرفی دیگر عواملی همچون:

  • مدت زمان انجام کامپوزیت
  • درمان‌ و آماده سازی شرایط دهان برای جایگذاری کامپوزیت
  • چه تعداد دندان به کامپوزیت نیاز دارد
  • کدام دندان‌ها به کامپوزیت نیاز دارد به طوری که قیمت روکش دندان‌های خرگوشی جلو با روکش دندان‌های عقب متفاوت است
  • قیمت و هزینه کامپوزیت دندان‌های شکسته با دندان‌های کج شده متفاوت است
  • مهارت پزشک متخصص
  • نمونه کارهای موفق کلینیک
  • مکان جغرافیایی کلینیک

به طور کلی هیچوقت نمی‌توان هزینه مشخصی را برای کامپوزیت دندان مشخص کرد. اما در سه دسته بندی زیر می‌توان میانگین هزینه‌ها را بیان کرد:

  1. قیمت هر فک بین 10 الی 30 میلیون تومان.
  2. قیمت هر واحد بین 1 الی 3 میلیون تومان.
  3. قیمت کل دندان‌ها بین 20 الی 40 میلیون تومان.

علت تفاوت قیمت کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت دندان یک فرآیند است که از ابتدا با انتخاب نوع برند، نحوه نصب و طراحی تفاوت قیمت‌ها شروع می‌شود. کامپوزیت دندان با تفاوت در برند و نوع به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شود برای مثال قیمت ونیر کامپوزیت سارمکو سوئیسی با کامپوزیت IPS در همان برند متفاوت است که می‌توان با یک استعلام ساده قیمت حدودی کامپوزیت‌ها را بدست آورد؛ اما کامپوزیت فقط قیمت مواد نیست در مرحله بعد تبحر پزشک اینکه چگونه با ظرافت و دقت کامپوزیت را در فک جایگذاری کند که همانند دندان‌های طبیعی باشد قیمت‌ها را متغییر می‌کند. اگر در کلینیکی از لوازم و تجهیزات گران قیمت و مدرن استفاده کنند به‌طبع هزینه انجام کامپوزیت افزایش می‌یابد. در نتیجه عواملی همچون برند، نوع کامپوزیت، تجربه پزشک، تجهیزات کلینیک و مکان دندانی که برای کامپوزیت کاندید است دلایل اصلی تفاوت قیمت کامپوزیت دندان هستند.

نظرات کسانی که کامپوزیت دندان انجام داده اند

نام و نام خانوادگی
درخواست مشاوره رایگان کامپوزیت دندان

سوالات پرتکرار و مهم درباره کامپوزیت دندان

امروزه کامپوزیت‌های ونیر با کیفیت‌های مختلفی در بازار وجود دارد. طول عمر کامپوزیت بستگی به موارد زیادی دارد. اما به طور کلی کامپوزیت ونیر بین 5 الی 7 سال عمر می‌کند. شما با نگهداری درست می‌توانید طول عمر آن را تا 10 سال نیز افزایش دهید.

در اکثر موارد برای کامپوزیت نیاز به تراشیدن مینای دندان نیست مواد رزین کامپوزیت روی دندان‌ها ریخته می‌شود و حالت داده می‌شود. کامپوزیت دندان معمولا درد ندارد؛ اما افرادی که که از درد کامپوزیت می‌ترسند بهتر است بدانند هنگام انجام این عمل دکتر بی حسی موضعی تزریق می‌کند و شما هیچ احساس دردی نخواهید داشت. 

بهترین برند کامپوزیت دندان برندهای Genial ،Gradia Direct ،Kuraray متعلق به کشور ژاپن و برندهای 3M ،Bisco ،Cosmedent متعلق به کشور آمریکا است. از دیگر برندهای خوب کامپوزیت‌ها به برند سوییسی سارمکو هم می‌توان اشاره کرد.

کامپوزیت یک روش زیبایی برای طراحی لبخند است که علاوه‌بر زیبایی، استحکام دندان‌ها را بالا می‌برد و از پوسیدگی آن‌ها جلوگیری می‌کند.

به طور کلی خیر؛ اگر دندانپزشک مهارت در انتخاب بهترین نوع کامپوزیت و استفاده به اندازه و طراحی مناسب آن نداشته باشد احتمال بروز عفونت لثه و بوی بد دهان افزایش می‌یابد. در غیر اینصورت تا زمانی که شما بهداشت دهان دندان را رعایت کنید احتمال بروز بوی بد دهان وجود ندارد.

یکی از نکات مهم در انتخاب کامپوزیت و لمینت دوام و تغییر رنگ در برابر عوامل مختلف است. روکش‌های لمینتی به علت استحکام بالا و مواد به کار رفته دیرتر تغییر رنگ می‌دهند؛ اما با توجه هزینه مقرون‌به‌صرفه کامپوزیت و کارایی آن اگر به خوبی از کامپوزیت مراقبت کنید هم تغییر رنگ نمی‌دهد و هم به دوام لمینت است.

امکان تغییر رنگ کامپوزیت بعد از انجام شدن خیلی پایین است و تنها در صورتی می‌توانید رنگ کامپوزیت دندان را تغییر دهید که کامپوزیت بدون تراش یا با تراش کم انجام شده باشد.

در مواردی بعد از کامپوزیت ممکن است دچار عفونت لثه شوید. خونریزی بوی بد دهان و التهاب لثه از نشانه‌های بارز عفونت لثه بعد از کامپوزیت است که دلیل اصلی آن رعایت نکردن بهداشت دهان و عدم توجه به نکات مهم مراقبتی بعد از کامپوزیت است.

اگر بخواهیم میزان طبیعی بودن لمینت و کامپوزیت را مقایسه کنیم باید بدانید لمینت نازک‌تر از کامپوزیت است اما از نظر ظاهری هر دو طبیعی هستند با این تفاوت که لمینت ماندگاری بیشتری دارد.

مزایا کامپوزیت دندان

معایب کامپوزیت دندان

 در کنار تمام ویژگی‌ها و مزایای کامپوزیت ونیر مشکلاتی جزئی هم وجود دارد. به هر حال اگر بخواهیم به معایب آن اشاره کنیم می‌توان موارد زیر را نام برد:

بالا رفتن حساسیت دندان‌ها نسبت به قبل
کوتاه بودن عمر کامپوزیت نسبت به لمینت
امکان تغییر رنگ بر اثر خوردن قهوه، چایی، مشروبات الکلی و همچنین مواردی مثل کشیدن سیگار و قلیان

کامپوزیت را به طور عادی نمی‌توان به روی تمامی ردیف‌های دندان قرار داد. روند انجام کامپوزیت باید به درستی انجام شود. همچنین مراقبت‌های بعد از عمل باید جدی گرفته شود. در غیر اینصورت ممکن است لثه دچار عفونت شود.

چه کسانی کاندیدای مناسب برای کامپوزیت دندان هستند؟​

هر فردی که از شرایط لثه و بهداشت دندان برخوردار باشد و بخواهد ظاهر دندان‌های خود را اصلاح کند، کاندیدای مناسب کامپوزیت دندان است. در نهایت هر فردی که یکی از مشکلات زیر را دارد می‌تواند بهترین کاندید برای کامپوزیت باشد:

  • دندان‌های نامرتب 
  • دندان‌های کج و لب پر شده 
  • دندان‌های لکه دار و زردی دار
  • دندان‌هایی که به صورت جزئی شکستند
  • دندان‌های با فاصله

چه کسانی نباید کامپوزیت دندان انجام دهند؟

افرادی که دارای مشکلات فک و دهان اساسی هستند و افرادی که با عفونت لثه و دندان درد درگیرند کاندیدای مناسب کامپوزیت دندان نیستند. همچنین افرادی که در شرایط زیر قرار دارند نباید کامپوزیت انجام دهند:

  • دچار ساییدگی و پوسیدگی شدید هستند.
  • دندان قروچه می‌کنند.
  • دندان بهم ریخته و بسیار نامرتب هستند.
  • دارای بیماری‎‌های دهان و لثه هستند.
  • ناهنجاری‌های فک دارند.
  • افرادی که مینای دندان آن‌ها به طور کامل از بین رفته است.

کاربردهای کامپوزیت دندان کدام است؟

کامپوزیت دندان یک روش درمانی زیبایی است که به رفع ایرادهای به وجود آمده در طول زمان برای دندان‌ها می‌پردازد. از کاربردهای اصلی کامپوزیت ونیر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. برای پر کردن حفره‌هایی که بر اثر پوسیدگی در دندان‌ها ایجاد شده است.
  2. برای فرم دهی و مرتب کردن دندان‌هایی که عاج آن‌ها دچار شکستگی شده است.
  3. از کامپوزیت برای از بین بردن ایرادهای جزئی دندان‌ها استفاده می‌شود.
  4. از کامپوزیت برای فرم دهی و مرتب کردن دندان‌ها استفاده می‌شود.
  5. از کامپوزیت برای رفع لکه‌ها و زردی دندان‌ها استفاده می‌شود.
  6. از کامپوزیت برای از بین بردن فاصله ایجاد شده بین دندان‌ها، مخصوصا دندان‌های جلویی که جلوه بیشتری در زیبایی افراد دارند، استفاده می‌شود.
کاربردهای کامپوزیت دندان

تصاویر قبل و بعد کامپوزیت دندان در کلینیک آفرینش

قبل و بعد کامپوزیت دندان در کلینیک آفرینش
قبل و بعد کامپوزیت دندان
قبل و بعد کامپوزیت دندان در کلینیک دندانپزشکی آفرینش
قبل و بعد کامپوزیت دندان
قبل و بعد کامپوزیت دندان کلینیک آفرینش
قبل و بعد کامپوزیت دندان
عکس قبل و بعد کامپوزیت دندان
تصویر قبل و بعد کامپوزیت دندان
قبل و بعد از کامپوزیت دندان
قبل و بعد کامپوزیت دندان

انواع کامپوزیت دندان کدامند؟

به طور کلی انواع کامپوزیت از جهت اندازه ذرات و روش نصب به دو دسته تقسیم می‌شوند که در نهایت هر کدام مدل‌های متنوع وجود دارند. در ادامه مدل‌های هر دو دسته بندی را نام می‌بریم:

انواع کامپوزیت دندان از جهت اندازه ذرات

در این نوع ساختار تمرکز روی اندازه و ذرات تشکیل دهنده مواد کامپوزیت است. میزان اندازه و ذرات به کار رفته در هر نوع کامپوزیت بر کیفیت نهایی آن تاثیرگذار است. هرچه میزان ذرات به کار رفته ریزتر باشد فرم دهی آسان‌تر و هر چه ونیر اندازه کوچکتری داشته باشد، پولیش پذیری بهتر انجام می‌شود که مجموعه آن‌ها نتایج طبیعی را به همراه دارد. هرچه مواد به کار رفته در کامپوزیت درشت‌تر باشد استحکام بیشتری دارد. انواع کامپوزیت دندان از نظر اندازه ذرات و سایز شامل موارد زیر است:

  1. کامپوزیت ماکروفیل یا کامپوزیت دانه درشت: کامپوزیت ماکروفیل دارای بزرگترین ابعاد در بین دیگر کامپوزیت‌هاست. اندازه ذرات آن حدود 15 میکرومتر و ابعاد آن بین 10 تا 50 میکرومتر است که به دلیل بزرگ بودن و پولیش پذیری کم منسوخ شده است.
  2. کامپوزیت میکروفیل یا دانه ریز: کامپوزیت میکروفیل دانه ریز است و دانه‌های آن حدود 100 نانومتر است. این نوع کامپوزیت با اینکه دانه‌های ریزی دارد؛ اما از استحکام بالایی برخوردار است. از آن بیشتر برای ترمیم دندان‌های جلویی استفاده می‌شود.
  3. کامپوزیت دندان هیبرید، میکروهیبرید و نانوهیبرید: کامپوزیت هیبرید به اندازه مایکروفیل مستحکم و به اندازه ماکلروفیل دانه ریز است. به این که زود تغییر رنگ می‌دهد برای دندان‌های پیشین استفاده می‌شود. کامپوزیت میکروهیبرید دارای ذرات ریزتر نسبت به هیربد است اما نوع و کاربرد آن‌ها خیلی به هم نزدیک است. کامپوزیت نانو هیبرید به علت ترکیب با ذرات نانو به این اسم مشهور است و علاوه‌بر مزیت هر 3 کامپوزیت برای جایگذاری آن نیازی نیست که خود دندان را تراش دهند و به راحت فرم دندان را می‌گیرد و نتایج طبیعی را ارائه می‌دهد.
  4. کامپوزیت دندان نانوکامپوزیت: نانو کامپوزیت‌ها جدیدترین نوع کامپوزیت هستند که این روزها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند و ذرات آن‌ها چیزی بین 20 نانومتر است که مقاومت بالا در برابر ساییدگی و خاصیت پولیش پذیری زیادی دارند. دوام و طول عمر بالای این نوع کامپوزیت از ویژگی‌های بارز آن است.
  5. کامپوزیت دندان بولک: جنس و نوع کامپوزیت بولک از زیرکونیوم و سیلیس پراکنده است. این نوع کامپوزیت فضای بین دندان‌ها را خوب پر می‌کند. اما مقاومت کمی در برابر تغییر رنگ و ساییدگی دارند.
  6. کامپوزیت IPS: کامپوزیت ای پی اس یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین نوع کامپوزیت است به این علت که مواد تشکیل دهنده آن سرامیک است مقاومت بالایی در برابر تغییر رنگ و ضرب دیدگی دارد که می‌تواند کاملا با لمینت دندان رقابت کند.

انواع کامپوزیت دندان از نظر روش نصب

 نوع دوم دسته بندی کامپوزیت‌ها از نظر روش نصب است که خود به دو دسته مستقیم و غیر مستقیم تقسیم به شرح زیر تقسم بندی می‌شود:

    1. کامپوزیت دندان مستقیم: کامپوزیت دندان مستقیم (Direct composite veneers) توسط شخص پزشک و در یک جلسه روی دندان‌ها اجرا می‌شود. در این روش نیازی به قالب‌گیری و ارسال به لابراتوار نیست. بیشتر از این روش برای پر کردن فاصله بین دندان‌ها و رفع شکستگی‌های عاج دندان استفاده می‌شود. در این روش پزشک مواد کامپوزیت را روی دندان می‌ریزد و پس از شکل دهی با یک اشعه لیزر آن را سفت می‌کند.
    2. کامپوزیت دندان غیر مستقیم: در کامپوزیت دندان غیر مستقیم یا (Indirect composite veneers) ابتدا پزشک قالب دندان را می‌گیرد و به لابراتوار ارسال می‌کند تا این مدت بیمار از روکش موقت استفاده می‌کند. شاید زمان نصب کامپوزیت غیر مستقیم طولانی‌تر باشد، اما بخاطر و زمان حوصله و مو موادی که در آن به کار می‌رود استحکام و کیفیت بهتری نسبت به کامپوزیت‌های غیر مستقیم دارد. از این روش بیشتر برای ساخت پل‌های دو و سه دندان و اصلاح طرح لبخند استفاده می‌شود.
نام و نام خانوادگی
درخواست مشاوره رایگان کامپوزیت دندان

مراحل کامپوزیت دندان چگونه است؟

تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که کامپوزیت دندان چگونه انجام می‌شود؟ کامپوزیت ونیر بر خلاف دیگر روش‌های زیبایی، مراحل بسیار آسان و راحتی دارد. شما نهایت در یک جلسه 1 الی چند ساعته، می‌توانید یکی از فک‌های بالا و پایین را به طور کامل کامپوزیت کنید. کامپوزیت دارای مراحل مختلفی است که میزان مهارت پزشک در نتیجه آن تاثیر فوق‌العاده‌ای دارد. در ادامه تمامی مراحل را نام می‌بریم.

مرحله اول در کامپوزیت دندان معاینه است. در این جلسه تمامی دندان‌های شما مورد بررسی قرار می‌گیرد. اگر دندان‌ها از سلامت کامل برخوردار بودند، مراحل کار شروع می‌شود. در غیر این صورت ابتدا باید مشکلات دندان حل شود. این مشکلات می‌توانند پوسیدگی دندان، عفونت لثه، دندان خراب و غیره باشند.

مرحله دوم که یکی از مهم‌ترین مراحل کار است، انتخاب رنگ مناسب و دلخواه است. در این مرحله افراد معمولا به ویژگی‌های خود توجه نکرده و به دنبال سفیدترین رنگ می‌باشند. درست است که رنگ سفید ظاهری هالیوودی به دندان‌ها می‌بخشد، اما باید توجه کنید که رنگ، باید بر اساس ویژگی‌های فردی شما انتخاب شود. این ویژگی‌ها می‌تواند رنگ پوست، در بعضی موارد رنگ چشم و غیره باشد.

کامپوزیت در صورت انتخاب رنگ صحیح، می‌تواند طبیعی‌ترین ظاهر را داشته باشد. کامپوزیت دندان باید با درنظر داشتن نیاز فرد از کامپوزیت که بالاترین تطبیق را با رنگ دندان‌ها و فرم دندان‌های وی داشته باشد صورت بگیرد. برای انتخاب راحت‌تر افراد در رنگ دندان مورد نظر، دندانپزشک انواع نمونه‌ها را در کنار دندان فرد می‌گذارد، با این کار تصمیم گیری برای فرد آسان‌تر و رنگ مورد پسند و مناسب خود را انتخاب می‌کند.

مرحله سوم که باید به آن دقت ویژه‌ای داشت این است که هیچ گونه جرمی‌روی سطح دندان‌ها نمانده باشد. گاهی اوقات آسیب دیدگی دندان بسیار شدید است، در این‌گونه موارد لازم است فرایند به شکل عمیق‌تری صورت گیرد. در این مرحله دندان‌ها توسط پزشک به بهترین نحوه ممکن تمیز و جرم گیری می‌شوند. این کار به نصب بهتر کامپوزیت کمک شایانی می‌کند.

مرحله چهارم در این مرحله در صورت لزوم مینای دندان و لایه زیرین دندان تراشیده شده و برای نصب کامپوزیت آماده می‌شود. مهمترین نکته در این گام این است که اگر دندان دچار آسیب دیدگی شود به راحتی توسط پزشک ترمیم می‌شود.

مرحله پنجم دندانپزشک با به کارگیری فسفریک اسید به طور کامل سطح دندان‌ها را تمیز می‌کند که باعث می‌شود سطح بهینه ای را برای چسبندگی دو سطح دندان و کامپوزیت فراهم کند. این فرآیند کاملا بدون درد است و نیازی به بی حسی ندارد.

در مرحله ششم دکتر مواد رزین کامپوزیت را به روی دندان‌ها می‌ریزد. این مرحله جایی است که تقریبا به جواب سوال کامپوزیت دندان چگونه انجام می‌شود دست می‌یابیم. این مرحله نیز مانند مراحل قبلی کاملا بدون درد و خونریزی انجام می‌شود. در ادامه این مرحله مواد کامپوزیتی توسط یک اپلیکاتور بر روی سطح دندان‌ها جهت رفع نواقص دندانی اعم از لب پر شدگی، شکستگی، تغییر رنگ دندان و غیره قرار می‌گیرد و یک لایه روی سطح دندان را می‌پوشاند به طوریکه با لایه‌های قبلی یک پیوند شیمیایی ایجاد می‌کند کامپوزیت را به راحتی می‌توان فرم داد و قسمت که نیاز به ترمیم دارد را اصلاح کرد اگر مجدد نیاز به ترمیم باشد.

در مرحله هفتم دکتر کامپوزیت را به روی دندان‌ها فرم‌دهی می‌کند. لازم به ذکر است هرچه مهارت پزشک در این زمینه بیشتر باشد، کامپوزیت فرم طبیعی‌‎تری روی دندان دارد به طوری که تمامی عیوب پوشانده می‌شود.

مرحله هشتم کامپوزیت سفت کردن مواد کامپوزیت روی دندان است در این مراحل پایانی پس از قرار دادن مواد کامپوزیت به روی دندان و فرم‌دهی دکتر در صورت رضایت شما، شروع به سفت کردن کامپوزیت می‌کند. جهت سفت کردن مواد کامپوزیتی روی سطح دندان از پرتو نور مخصوص با طول موج مناسب که توسط پزشک تعیین شده است، تابانده می‌شود‌.

 مرحله نهم تست مقاومت کامپوزیت است. در این مرحله دکتر از شما می‌خواهد دندان‌هایتان را به روی هم بفشارید. این فشار هم مقاومت کامپوزیت و هم میزان اضافی کامپوزیت برای تراشیدن را مشخص می‌کند.

مرحله دهم که مرحله پایانی است پزشک پولیش نهایی را انجام می‌دهد. در این مرحله دکتر توسط دستگاهی مخصوص، دندان‌های کامپوزیت شده را پولیش می‌کند که در نهایت درخشش و اندازه های یکدستی به دندان‌ها می‌دهد.

آیا کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی دندان می‌شود؟

کامپوزیت دندان با هدف برطرف کردن مشکلات دندانی و در نهایت هدیه دادن یک لبخند زیبا به وجود آمد. حال با این تفاسیر ممکن نیست که به دندان آسیبی برساند و باعث پوسیدگی آن شود. البته اگر شما نکات مراقبتی را رعایت نکنید ممکن است علاوه‌بر پوسیدگی دندان، دچار مشکلاتی مانند عفونت لثه نیز بشوید. برای جلوگیری از این اتفاق باید سالانه 2 الی 3 بار برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید. اما چه عواملی باعث می‌شود پوسیدگی دندان بعد از کامپوزیت رخ دهد؟ جواب این سوال را می‌توانیم در 3 مورد خلاصه کنیم. این موارد عبارتند از:

فاصله بین دندان: فاصله بین دندان‌ها ممکن است بر اثر نصب اشتباه به وجود بیاید. با ایجاد فاصله بین دندان‌ها فرصت تجمع، به باکتری داده می‌شود. وجود باکتری بین فواصل دندان‌ها می‌تواند به لثه آسیب برساند و موجب پوسیدگی دندان شود.

عدم ترمیم: همانطور که اشاره کردیم، نیاز است برای چکاپ سالانه 2 الی 3 به دکتر مراجعه کنید. این مراجعه به شما فرصت معاینه دندان‌ها را توسط دکتر می‌دهد. در این جلسات معاینه مشخص می‌شود که ونیر شما نیاز به ترمیم دارد یا خیر. اگر به زمان ترمیم ونیر توجه نکنید، ممکن است دندان دچار پوسیدگی شود.

دندان‌های سالم: قبل از انجام این عمل زیبایی نیاز است تا شما از دندان‌های سالمی برخوردار باشید. در غیر اینصورت کامپوزیت نه تنها برای شما زیبایی به ارمغان نمی‌آورد، بلکه باعث ایجاد مشکلات جبران ناپذیری نیز برای دندان می‌شود.

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

امروزه کامپوزیت‌های ونیر با کیفیت‌های مختلفی در بازار وجود دارد. طول عمر کامپوزیت بستگی به موارد زیادی دارد. اما به طور کلی کامپوزیت ونیر بین 5 الی 7 سال عمر می‌کند. شما با نگهداری درست می‌توانید طول عمر آن را تا 10 سال نیز افزایش دهید. مصرف برخی از مواد غذایی ممکن است به روی طول عمر کامپوزیت تاثیر بگذارد. بهتر است در طول روز دندان‌های خود را 3 بار با مسواک تمیز کنید اما در آن افراط نکنید. چرا که مصرف زیاد مسواک می‌تواند طول عمر ونیر را کاهش دهد. همچنین از مهم‌ترین موارد تاثیر گذار در طول عمر ونیر، متخصصی است که به آن مراجعه می‌کنید.

کامپوزیت دندان را از کجا بخریم؟

یکی دیگر از دغدغه‌های اصلی افرادی که قصد کامپوزیت دندان دارند خرید کامپوزیت دندان مناسب است. خرید بهترین نوع کامپوزیت با برند و کشور سازنده کامپوزیت رابطه مستقیم دارد به ایت علت که کاتمپوزیت در زیبایی و درمان تاثیرگذار است باید کیفیت و بالایی داشته باشد و بتواند مانند دندان‌های طبیعی بدرخشد. 

در حال حاضر برندهای مختلفی از کامپوزیت در بازار موجود است که بهتریتن انتخاب شما برای کامپوزیت باید به تریب کشورهای سازنده انگلیس، سوئیس، ژاپن، آلمان و آمریکا باشد. لازم به ذکر است قبل از خرید و انتهاب با پزشک خود مشورت کنید زیرا او با معاینه شما می‌تواند بهترین نوع کامپوزیت را بر اساس جنس، نوع و وضعیت دندان‌های شما را معرفی کند.

آیا کامپوزیت دندان تغییر رنگ می‌دهد؟

تغییر رنگ در تمامی برندها و انواع کامپوزیت ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد. اما اصلی‌ترین دلایل تغییر رنگ ونیر مصرف دخانیات، مشروبات الکلی، استفاده از مواد غذایی رنگی، عدم استفاده از خمیردندان مناسب کامپوزیت و غیره است. عوامل تغییر رنگ ونیر را می‌توانیم به صورت زیر بیان کنیم:

  • درست است که مسواک برای تمیزی دندان به شدت پیشنهاد می‌شود؛ اما افراط در مصرف آن باعث کدر شدن و در نهایت پریدگی رنگ ونیر می‌شود. بهتر است روزانه فقط 3 بار دندان‌های خود را مسواک کنید.
  • استفاده بیش از حد نخ دندان باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود. با ایجاد شدن فاصله، فضا برای تجمع باکتری فراهم می‌شود. این باکتری‌ها موجب تغییر رنگ ونیر و در مواردی باعث عفونت‌های لثه می‌شود.
  • مصرف مواد غذایی همراه با ادویه‌هایی از جمله زردچوبه، زعفران و غیره باعث تغییر رنگ ونیر می‌شود. همچنین استفاده از نوشیدنی‌های رنگدانه دار مانند قهوه و چای نیز می‌تواند به روی رنگ ونیر تاثیر بگذارد.

آیا می‌شود کامپوزیت دندان را برداشت؟

برداشتن کامپوزیت دندان یک کار متداول و رایج است. این کار به هیچ عنوان بیمار را با خطری مواجه نمی‌کند. گاهی اوقات برای تغییر شکل دادن کامپوزیت‌ها دندانپزشکان مجبورند که کامپوزیت‌ها را بردارند. البته بسیار از دندانپزشکان این کار را بدون برداشتن کامپوزیت‌ها انجام می‌دهند. معمولا اینکار در یک جلسه به‌صورت عادی انجام می‌شود و هیچ دردی هم ندارد. برداشتن کامپوزیت دندان خیلی ساده‌تر از برداشتن پارسلین است و به‌راحتی بعد از انجام کارهای درمانی روی لثه یا دندان‌ها براحتی می‌توان دوباره آن را نصب کرد.

برای انجام این کار بهتر است که با دندانپزشکان حرفه‌ای و معتبر در ارتباط باشید و در مورد روند انجام کارتان با آن‌ها مشورت کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را بگیرید. برداشتن کامپوزیت راه‌های متفاوتی دارد. که از پزشکی برای انجام آن روش و شیوه مخصوص به خود دارند.

عوارض برداشتن کامپوزیت دندان چیست؟

یکی از دغدغه های افرادی که قصد دارند کامپوزیت انجام دهند این است که برداشتن کامپوزیت است. اینکه آیا برداشتن کامپوزیت امکانپذیر است یا خیر؟ در پاسخ باید گفت که تمامی کارهایی که در این زمینه انجام می‌شود، بستگی به نظر پزشکان دارد. گاهی برخی از دندانپزشکان برای کامپوزیت دندان‌ها را تراش می‌دهد، اما برخی تراش نمی‌دهند. از جمله عوارضی که ممکن است در زمان برداشتن کامپوزیت شاهد باشیم، پوسیدگی دندان‌ها یا تغییر رنگ آن‌ها است.

اگر در حین گذاشتن کامپوزیت‌ها مینای دندان تراش خورده باشد، به احتمال خیلی زیاد دندان‌ها حساس شده و احتمال پوسیدگی در اینصورت خیلی بالاست. از دیگر عوارض برداشتن کامپوزیت‌ها عدم شفافیت دندان‌هاست. به‌دلیل نفوذ باندینگ به درون مینای دندان‌ها، سبب از دست رفتن شفافیت دندان‌ها می‌شود.

30 ٪ تخفیف ایمپلنت و کامپوزیت دندان + پرداخت اقساطی

ما در کلینیک دندانپزشکی آفرینش با توجه به مشکلات اقتصادی علاوه‌بر اینکه هیچگونه افزایش قیمتی نداشته باشیم برای کسب رضایت هر چه بیشتر شما اقدام به تخفیف ویژه برای خدماتی نظیر کامپوزیت، ایمپلنت و لمینیت کرده‌ایم. شما می‌توانید با پر کردن فرم یا تماس مستقیم با کلینک از مشاورین ما مشاوره رایگان دریافت کنید و با کمترین قیمت و بالاترین کیفیت خدمات مورد نظر خود را دریافت کنید.

در کلینک آفرینش بعد از معاینه شما هزینه درمان مشخص خواهد شد. اما در کلینک دندانپزشکی آفرینش به هزینه فکر نکنید با شما کنار خواهیم آمد.

هدف ما جلب رضایت هر چه بیشتر شما عزیزان است.

فرم درخواست مشاوره رایگان

مشاوره رایگان

نام و نام خانوادگی

مراقبت های بعد از کامپوزیت

حال که فهمیدیم کامپوزیت دندان چگونه انجام می‌شود باید یکسری نکات مراقبتی را جهت افزایش طول عمر کامپوزیت رعایت کنیم. اگر بخواهیم این نکات را بررسی کنیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • بعد از کامپوزیت کردن دندان‌ها سعی کنید مواد غذایی نرم مانند سوپ، آش و غیره مصرف کنید.
  • داشتن عادات بد دهانی مانند دندان قروچه، می‌تواند کامپوزیت را خیلی سریع خراب کند.
  • استعمال دخانیات و مشروبات الکلی ممنوع می‌باشد.
  • تا 24 ساعت از مصرف غذا و نوشیدنی‌های رنگدانه دار خودداری کنید.
  • در طول روز 3 بار دندان‌های خود را مسواک کنید.
  • از نخ دندان در طول روز استفاده کنید. مسواک به تنهایی قادر به پاکسازی کل دندان‌ها نمی‌باشد.
  • از دهانشویه‌های بدون الکل استفاده کنید. بهتر است این مورد با تجویز پزشک مصرف شود.
  • کامپوزیت‌ها در برابر فشار مقاومت بالایی ندارند. سعی کنید مواد غذایی مانند پسته، بادام، فندق و غیره را با دندان‌های خود نشکنید.
  • توصیه می‌شود هر سال، دوبار برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.
  • در مسواک زدن افراط نکنید. مسواک زیاد موجب تغییر رنگ کامپوزیت می‌شود.

بعد از کامپوزیت دندان چه چیزهایی نخوریم؟

از مهم‌ترین کارهایی که باید بعد از کامپوزیت انجام دهید نگهداری و رعایت رژیم‌های غذایی مناسب است. زیرا استفاده از مواد غذایی نامناسب ممکن است باعث لب پر شدن، شکستگی، کج شدن، ترک خوردن و افتادن کامپوزیت شود. به طور کلی برای دوام و زیبایی دندان‌هایتان باید در خوردن غذا بیشتر از قبل دقت کنید و یک سری خوراکی‌ها را باعث آسیب به کامپوزیت می‌شود را حذف کنید. غذاهای سفت، نوشیدنی‌های اسیدی و حاوی رنگدانه‌های مصنوعی که باعث تغییر رنگ کامپوزیت می‌شود دوری کنید.

بعد از کامپوزیت دندان چه چیزهایی بخوریم؟

بعد از کامپوزیت دندان‌ها حساس‌تر می‌شوند و برای افزایش دوام، حفظ زیبایی و درخشش آن‌ها باید یک رژیم غذایی جدید مشخص کنید. اگر می‌خواهید که دندان‌های کامپوزیت شده شما دچار ترک، شکستگی و تغییر رنگ نشود باید به طور کامل روی غذاهای مصرفی خود نظارت داشته باشید. برای مثال:

  • از غذاهای نرم استفاده کنید.
  • از نوشیدنی‌هایی که دارای رنگ‌های مصنوعی است استفاده نکنید.
  • خوراکی‌ها را نه خیلی سرد نه خیلی گرم به صورت ولرم مصرف کنید.
  • نان سوخاری نخورید.
  • شکلات‌های که بافت سفت دارند استفاده نکنید.
  • تافی و شکلات‌های از این قبیل که به دندان‌هایتان می‌چسبند را استفاده نکنید.
  • آبمیوه‌های طبیعی و تازه ولرم بنوشید.
0
درصد رضایت
0
تعداد مراجعین
0
سال سابقه

آیا کامپوزیت دندان باعث بوی بد دهان می‌شود؟

کامپوزیت دندان هیچ بوی بدی ندارد و علت اصلی بوی بد دهان بعد از کامپوزیت رعایت نکردن بهداشت دهان است. در ایجاد بوی بد دهان عوامل مختلف متعددی نقش دارند که تا حد زیادی در همه افراد مشابه است. یکی از مهمترین آن‌ها مسواک نزدن درست بعد از خوردن وعده‌های غذایی است. اگر شما سیگار می‌کشید طبیعی است که بوی بد دهان را تجربه کنید.

استعمال دخانیات خرابی‌ها و پوسیدگی‌های دندان را تشدید می‌کند. یکی از عواملی که افراد نقشی در آن ندارند عدم تجربه و احتیاطی پزشک است. تجربه دندانپزشک در انتخاب برندهای معتبری که قبلا نمره قبولی را گرفتند تاثیر دارد همچنین اگر فاصله بین لثه و کامپوزیت از حد استاندارد بیشتر باشد باعث تجمع باکتری‌ها و خرابی دندان که نتیجه آن بوی بد دهان است می‌شود.

بهترین برند کامپوزیت دندان مال کدام کشور است؟

امروزه با پیشرفت تکنولوژی در زمینه تولید بهترین مارک کامپوزیت ونیر دندان، برندهای معتبر دنیا با هم در رقابت هستند تا بتوانند کامپوزیت‌ها را با بالاترین کیفیت بسازند. بهترین برندهای کامپوزیت دندان ساخت کشور ژاپن در برندهایی با نام‌های Genial ،Gradia Direct ،Kuraray هستند. از دیگر کشورها مهم ساخت کامپوزیت می‌توان برندهای آمریکایی 3M ،Bisco ،Cosmedent نام برد. و در آخر بعد از ژاپن و آمریکا کشور سوئیس کامپوزیت‌هایی با برند سارمکو می‌وان تولید کرده است

سوالات متداول کامپوزیت دندان

به طور متوسط کامپوزیت برای هر دندان بین 30 تا 50 دقیقه زمان میبرد.

اگر بخواهیم میزان طبیعی بودن لمینت و کامپوزیت را مقایسه کنیم باید بدانید لمینت نازک‌تر از کامپوزیت است اما از نظر ظاهری هر دو طبیعی هستند با این تفاوت که لمینت ماندگاری بیشتری دارد.

در خصوص میزان قیمت کامپوزیت و لمینت دندان باید بدانید که کامپوزیت‌ها دندان قیمت به صرفه‌تری نسبت به لمینت دارند. مشخص کردن قیمت ونیر لمینت به عوامل متعددی بستگی دارد که مقایسه با کامپوزیت بیشتر است.

اگر دندان ها دارای شکستگی باشند و یا بیش از حد زرد شده باشند از لمینیت استفاده می شود.

کامپوزیت زیرا در جلسه درمانی انجام می‌شود، اما لمینیت به دو تا سه جلسه درمانی نیاز دارد.

در موارد نادری که دندان‌ها و لثه دچار بیماری می‌باشند مدت زمان درمان این مشکلات به زمان کامپوزیت اضافه می‌شود.

ما در کلینیک دندانپزشکی آفرینش با متخصصین با تجربه و کارکنان صبور و مهربانمان، سعی داریم محیطی آرام و صمیمی را برای شما ایجاد کنیم تا عالیترین تجربه را برای کامپوزیت دندان خود کنار ما داشته باشید.

هزینه کامپوزیت برای تمامی دندان‌ها بین 20 الی 40 میلیون تومان، برای هر واحد بین 1 الی 3 میلیون و برای هر فک بین 10 الی 20 میلیون تومان می‌باشد.

9 دیدگاه

  1. نرگس گفت:

    سوال من همیشه این بود که کامپوزیت دندان بهتره یا لمینت که فهمیدم ممنون از سایت خوبتون

  2. Mahya گفت:

    سلام هزینه کامپوزیت کل دندونا چقدر میشه

    • mohamadmoradiseo@gmail.com گفت:

      برای آگاهی از قیمت کامپوزیت دندان با شماره 02188946684 تماس بگیرید

  3. sogooli گفت:

    سلام خسته نباشیدروزتون بخیرادرستون کجاس؟

  4. مصطفی کاظمی گفت:

    سلام بببخشید شما به غیر از کامپوزیت دندون ایمپلنت دندونم انجام میدید؟؟؟؟

    • mr.mohamadi گفت:

      سلام بله، در کلینیک آفرینش تمام خدمات زیبایی اعم از کامپوزیت دندان، لمینت دندان و غیره انجام می‌شود.

  5. hediyeh گفت:

    سلام من کامپوزیت دندان رو همینجا انجام دادم خوب بود راضی بودم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4.4/5 - (64 امتیاز)
.