مراحل کامپوزیت دندان چیست؟

کلینیک دندانپزشکی > مراحل کامپوزیت دندان چیست؟
مراحل کامپوزیت دندان چیست؟

محتوا این مقاله کلینیک دندانپزشکی

یکی از بهترین عمل‌های که می‌توانید جهت بهبود وضعیت دندان‌های خود به آن مراجعه کنید، کامپوزیت دندان است. کامپوزیت یک روکش از جنس رزین پلیمیری است که روی دندان‌ها کشیده می‌شود و آن ها را سفید یک دست می‌کند. افرادی که قصد انجام این عمل زیبایی را دارند، بهتر است مراحل کامپوزیت دندان را دندان را بدانند. روش‌های دیگری به جز  کامپوزیت دندان وجود دارند که فرد می‌تواند برای زیبایی و یکدست کردن دندان‌ها به سراغ آن ها برورد اما کامپوزیت دندان با مراحل آسانی که دارد، توانسته است به عنوان محبوب‌ترین روش زیبایی دندان انتخاب شود. در ادامه تمامی مراحل مختلف کامپوزیت را از صفر تا صد توضیح می‌دهیم.

مراحل کامپوزیت دندان به ترتیب اولویت

پیش‌تر اشاره کردیم که برای کامپوزیت دندان نیاز است فرد مراحلی را پشت سر بگذارد. در این بخش قصد داریم این مراحل را به طور کامل بررسی کنیم. ناگفته نماند که ممکن است این مراحل با نظر دکتر متفاوت باشد. برای اینکه بدانید دقیقا چه مراحلی را باید پشت سر بگذارید، باید قبل از هرگونه اقدامی توسط پزشک معاینه شوید.

مشاوره کامپوزیت

اولین مرحله از مراحل کامپوزیت دندان، مراجعه به پزشک و دریافت مشاوره پزشکی است. در این جلسه پزشک به طور کلی وضعیت دندان‌ها را بررسی می‌کند تا ببیند فرد کاندید مناسبی برای انجام کامپوزیت هست یا خیر. اگر در این جلسه مشخص شود که دندان‌ها وضعیت مناسبی ندارند، ابتدا برنامه‌های جهت رفع اشکالات دندان ریخته می‌شود.

انتخاب رنگ کامپوزیت

یکی از مهمترین مراحل کامپوزیت دندان انتخاب رنگ روکش است. اگر فرد در این مرحله دقت لازم را به عمل نیاورد، تمام هزینه‌ها به باد خواهد رفت. در انتخاب رنگ فرد باید نکاتی همچون رنگ پوست، دندان‌های مجاور و در برخی مواقع حتی رنگ چشم را در نظر بگیرد. بسیار مهم است که رنگ کامپوزیت متناسب با ویژگی‌های فرد انتخاب شود. به عنوان مثال اگر فرد پوستی سفید دارد، رنگ سفید صدفی برای او مناسب است. اما فردی با پوست تیره بهتر است رنگی بین سفید و کرمی انتخاب کند.

پاکسازی دندان‌ها برای کامپوزیت

پاکسازی دندان ها برای کامپوزیت

پاکسازی دندان برای ونیر

سومین مرحله از مراحل کامپوزیت دندان، پاکسازی عمیق دندان‌ها است. برای این که روکش به درستی نصب شود، نیاز است تا دندان‌ها به طور کامل جرم زدایی شوند. به همین منظور دکتر تمامی میکروب‌ها و جرم‌های زیر لثه و روی دندان را از بین می‌برد.

تراشیدن دندان

پیش‌تر اشاره کردیم که روکش ونیر یکی از محبوب‌ترین عمل‌های زیبایی است. در روش‌های همچون لمینت، روکش و غیره، نیاز است تا قسمت زیادی از مینای دندان تراش خورده شود. اما در روکش ونیر تنها در مواقعی نیاز به تراش دندان می‌باشد که قسمت زیادی از دندان به جلو آمده باشد.

یکی از خاصیت‌های روکش ونیر غیر تهاجمی بودن و برگشت پذیر بودن آن است. این خاصیتی است که روش‌های دیگر مانند لمینت از آن محروم‌اند. به همین دلیل فرد هر زمان که خواست می‌تواند روکش ونیر را از روی دندان خود جدا کند. اما باید نهایت دقت را به خرج دهد زیرا ممکن است به مینای دندان آسیب وارد شود.

شستشو دندان

در این مرحله از مراحل کامپوزیت دندان، دکتر سطح دندان‌ها را با ماده‌ای که حاوی 30 الی 40 درصد اسید فسفریک است شستشو می‌دهد. لازم به ذکر است تمام نکات مراقبتی در این مرحله رعایت می‌شود. به عنوان مثال دکتر به مراجعه کننده عینک می‌دهد تا از پاشیدن اسید فسفریک به سطح چشم محافظت شود. این اسید در صورت برخورد با زبان و سایر نقاط دهان، هیچ مشکلی ایجاد نمی‌کند و صرفا تمیز کننده است.

اعمال کامپوزیت

پس از طی شدن تمامی مراحل بالا، نوبت به اعمال کامپوزیت به روی سطح دندان می‌رسد. در این مرحله دکتر با دقت زیاد کامپوزیت را توسط برس‌های کوچک به روی دندان‌ها می‌کشد. این مرحله نیز همانند شستشو دندان کاملا بدون درد است و زمان کوتاهی را طلب می‌کند.

فرم دهی

پیش‌تر گفتیم که مهمترین مرحله از مراحل کامپوزیت دندان، انتخاب رنگ است. اما اگر بخواهیم یکی دیگر از مراحل مهم را ذکر کنیم، می‌توانیم به فرم دهی ونیر اشاره کنیم. این مرحله کاملا به تخصص پزشک بستگی دارد. در این مرحله دکتر باید طوری خمیر روکش را به روی دندان شکل دهد، تا تمامی مشکلا دندان پوشانده شود.

سفت کردن کامپوزیت

پس از اتمام فرایند فرم دهی، نوبت به سفت کردن روکش می‌رسد. در این مرحله پس از این که فرد رضایت صددرصدی از روکش خود داشت، دکتر با اشعه UV اقدام به سفت کردن روکش می‌کند. هر دندان به طور تقریبی بین 30 الی 60 ثانیه طول خواهد کشید تا به خوبی سفت و محکم شود. لازم به ذکر است در این مرحله دکتر باید نهایت دقت را بکند تا فاصله بین لثه و روکش را به طور کامل پر کند. در غیر اینصورت فضا برای تجمع میکروب‌ها فراهم شده و در آینده نه چندان دور مشکلات جدی را برای فرد ایجاد می‌کند.

پولیش کردن کامپوزیت

پولیش کردن کامپوزیت

پولیش کامپوزیت

تا به اینجای محتوا به طور کامل راجب مراحل کامپوزیت دندان صحبت کردیم. تقریبا به مراحل پایانی روکش دندان نزدیک می‌شویم. پس از اینکه دکتر با اشعه UV روکش را به روی دندان سفت کرد، برای یکدست کردن و روشن کردن آن، اقدام به پولیش کردن روکش می‌کند.

تست استحکام

در این مرحله از مراحل کامپوزیت دندان، دکتر از مراجعه کنند می‌خواهد که کاغذ مخصوصی را بین دندان‌ها گذاشته و محکم فشار دهد. در واقع دکتر در این مرحله تست استحکام خواهد گرفت. اگر همه چیز به خوبی پیش رفت و مشکلی به وجود نیامد، مراحل کامپوزیت دندان به اتمام می‌رسد.

سخن آخر

در این محتوا سعی شد در مورد مراحل کامپوزیت دندان صحبت شود. لازم به ذکر است این مراحل بدون در نظر گرفتن شرایط فردی ذکر شده است. در جلسه مشاوره وضعیت تمامی دندان‌ها بررسی می‌شود. اگر فرد تمامی شرایط لازم را داشت، این مراحل برای او صدق می‎کند. اما اگر کاندید مناسبی نبود، ابتدا نیاز است تا نسبت به درمان دندان‌های خود اقدام کند. در این محتوا سعی شد تمامی مباحث درباره مراحل روکش دندان گنجانده شود. اگر سوالی دارید که در این محتوا به آن دست نیافتید، می‌توانید زیر همین پست سوال خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت به آن رسیدگی کنند.

سوالات متداول

  1. در انتخاب کامپوزیت باید به چه چیزی دقت کنیم؟
    مهمترین نکته‌ای که در هنگام انتخاب رنگ کامپوزیت باید به آن دقت شود، رنگ دندان‌های مجاور و رنگ پوست است.
  2. آیا شستشو دندان با اسید درد دارد؟
    خیر، ژل تمیز کننده حاوی 30 الی 40 درصد اسید فسفریک بوده و هیچ درد و ناراحتی ندارد.
  3. آیا پولیش کامپوزیت درد دارد؟
    خیر، ممکن است در هنگام پولیش احساس گز گز را فرد تجربه کند اما به طور کلی دردی نخواهد داشت.

5/5 - (1 امتیاز)

کامپوزیت دندان

پربازدیدترین مقالات دندان

بهترین برند کامپوزیت دندان

آیا ایمپلنت دندان درد دارد

فرق لمینت و کامپوزیت دندان

برای ورم لثه چه قرصی بخوریم

هر واحد کامپوزیت چند دندان است

هزینه ایمپلنت دندان با بیمه تامین اجتماعی

نحوه مصرف آموکسی سیلین و مترونیدازول برای عفونت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.